Uusi luova yrittäminen – ihminen esiin liiketoimintasuunnitelmien takaa 3.4. ja Vyyhtipeli-ilta 10.4.

Uusi luova yrittäminen – ihminen esiin liiketoimintasuunnitelmien takaa

Tule kuulemaan uudenlaisesta yrittäjyyskasvatuksesta. Luovalla kohtaamispaikalla keskustellaan keskiviikkona 3.4. siitä, onko tuoreen yrittäjän tärkeämpää kasata kiireen vilkkaa liiketoimintasuunnitelma ja neuvotella starttiraha, vai selvittää itselleen mitä ja miksi on tekemässä ja milloin, ja kenen kanssa katsoo olevansa kypsä seuraaviin askeliin.

Yrittäjyyttä ja sen uudenlaisia ilmenemismuotoja on maailmalla tutkittu tieteellisesti, mutta yksilön muutosprosessin huomioivaa yrittäjyystutkimusta on yllättävän niukasti. Meillä suomalaisilla on etuoikeus kansainvälisestikin ainutlaatuiseen ja laajaan aloittelevan yrittäjän kenttätutkimukseen ja siitä tehtyyn KT Outi Häggin väitöskirjaan ”Yrittäjyysvalmennus ja yrittäjäidentiteetti”, joka on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta.

Tutkimuksen ympärille on perustettu Aspeda - Pedagogisten yritysasiantuntijoiden ryhmä, joka jalkauttaa uudenlaista yrittäjyyskasvatusta.  Luovan kohtaamispaikan illan juontaa pedagoginen yrittäjyysasiantuntija ja business coach CPC Sini Lehikoinen Leader On Ltd:stä. Tieteellisen pohjan keskustelulle antaa yrittäjä ja pedagoginen yrittäjyysasiantuntija Markku Uitto valottaessaan Häggin väitöskirjan oleellisimmat löydökset.

Muusta ohjelmasta vastaavat pedagogiset yrittäjyysasiantuntijat www.aspeda.fi/asiantuntijat/.

paikka: Kohtaamispaikka, Lasipalatsin 2. kerros, Mannerheimintie 22-24, Helsinki

aika: keskiviikko 3.4.2013 klo 17:00-19:00

Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista, tervetuloa!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Vyyhtipeli-ilta

Mitkä kysymykset sinua, luovan alan toimija, askarruttavat? Liittyvätkö pohdinnat työtiloihin, rahoitukseen tai markkinointiin? Onko parempi yrittää yksin vai yhdessä? Miten löydät neuvontaa ja missä verkostoidut?

Tule pelaamaan mielenkiintoista Vyyhtipeliä, jossa etsitään vastauksia luovan alan toimijan kohtaamiin kysymyksiin.

Vyyhtipeli on 15 neliömetrin kokoinen lautapeli, jota pelataan joukkueissa pelifasilitaattori Sanna Ristaniemen kanssa. Peli pohjautuu nopeaan ongelmanratkaisumenetelmään. Joukkueet asettavat itselleen tulevaisuuden tavoitteita ja pääsevät vastaamaan kysymyksiin yrittäjyydestä. Pelin tarkoituksena on herättää keskustelua, löytää oikeita kysymyksiä ja lisätä yhteistoiminnallisuutta. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa lautapelikokemusta.

Tervetuloa ideoimaan, ratkomaan vyyhtejä sekä verkostoitumaan muiden pelaajien kanssa.

Vyyhti-hanke tukee luovien alojen kasvua lisäämällä yrittäjien, opiskelijoiden ja yhdistystoimijoiden verkostoitumista sekä tutkii tulevaisuuden yrittäjyyden muotoja. Hankkeen päätoteuttaja on Metropolia ammattikorkeakoulu.

paikka: Kohtaamispaikka, Lasipalatsin 2. kerros, Mannerheimintie 22-24

aika: keskiviikkona 10.4. klo 17:00-19:00

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Lämpimästi tervetuloa!

www.luovakohtaamispaikka.fi

www.facebook.com/luovakohtaamispaikka

TAKAISIN YLÖS